Hvordan arbejder en kunstner?

Spørger du Anette, så afhænger det af hvilken kunst hun skaber. Alligevel er der ting der går igen.

Til eksempel starter hun enhver kunstnerisk proces med en blyant i hånden. Hun siger selv hun tænker bedre med en blyant inden for rækkevidde. Blyanten bruger hun til at skitsere egne tanker eller kundeønsker med. Arbejder hun med et maleri kan idéprocessen meget vel starte med hun finder et billede af en høne hun synes er skøn eller går forbi en hund foran en bager – der er mange veje til en opstart.

Egentlig siger hun selv den største opgave ligger i ikke at blive inspireret… noget hun siger de fleste kunstnere kender til og gør det kan være svært at holde fokus på en opgave af gangen. Når hun maler beskriver hun sin egen stil som ”i retning af naturalistisk”. Men det må ikke blive ”for pænt” og derfor arbejder hun gerne med grovere penselstrøg og abstrakte baggrunde.

Foruden at male mere naturalistiske billeder til både voksne og børn, holder Anette af at tegne. Det er alt fra frøer, der har spist frøer, der igen har spist frøer til ænder og andre dyr, der er skægge at gøre levende med en blyant- eller tuschstreg . Hun elsker det grafiske udtryk der ligger i stregtegninger og den hurtige respons ”der er fra papiret”. Det tager ikke lang tid at give en tegning udtryk, mens et maleri kan tage hende både dage og uger at få frem.

Fælles for alt hvad hun laver er at humor driver værket. Noget der kommer til udtryk i stort set alt hvad hun tegner og maler. Det gælder både når hun maler til børn og til voksne.

Du kan se eksempler på Anettes kunst nedenstående og købe via shoppen.

Ko_60x80
Panda og frø 35x70 solgt
miljø bill. 37x70
Forårsfrø.1_75x60solgt

Mariehøne 80x100 4.000 kr
Grøn_marguritte 30x30
Hønsefoto_120x90
foto2 til kunst punktet

Frø på lyserød blomst 30x30
Grafiske dyr_ko
Grafiske dyr_ugle jpg
Grafiske dyr_ulv