Om Anette

anette_port

”Jeg ved ikke hvorfor jeg har noget med frøer, men det har jeg bare. Jeg elsker frøer. Jeg elsker at male dem, jeg elsker at tegne dem og jeg elsker at se på dem. Sådan er det bare”!

Anette Haslund er det mange vil referere til som et kreativt og skabende menneske. Siden Anette var barn har hun tegnet og malet og skabt det hun selv kalder for forunderlige skabninger.

Livet startede i et kolonihavehus på Amager. Her voksede Anette op med mor, far og søster. Begge forældre var kreativt anlagt og Anette husker barndommen som præget af papirslapper, lim, stofrester og alt muligt andet der kunne ”blive til noget”.

Når Anette husker tilbage på skoletiden er det formning og tiden efter skole, foran en kassettebåndoptager med et papir og en blyant i hånden, hun mindes. Det er ikke matematik og dansk!

Det sidste skub til en kreativ uddannelse, og sidenhen et kreativt liv, fik Anette, da hun som 16-årig en sommer var i praktik hos A-film. Her blev det klart for hende, at det var muligt at leve af at være kreativ.

Vejen til en liv som grafisk designer og kunster har Anette egentlig selv skabt, men på papiret har hun blandt andet en bachelorgrad i grafisk design og en uddannelse som illustrator. Og arbejdsmæssigt har hun i baggangen flere år på to forskellige reklamebureauer og et formningsrum på et fritidshjem.

Men vigtigst for hende er de voksne og ikke mindst børn, der har krydset hendes vej… det er der dem flytter hende i hendes arbejde med at skabe. Især det at undervise børn giver hende nye input – for børn de kender ingen grænser, men til gengæld stor fordybning, og ved ikke det kan være ”farligt at gå nye veje”.

Hun siger selv at humoren er hendes helt store drivkraft og det ses også tydeligt i både hendes kunst og hendes grafiske design. Det er næsten altid noget ”der stikker af”. Især frøer har vundet Anettes hjerte – der er snart ikke den frø hun ikke har tegnet eller malet… for frøer er bare noget særligt!

Hendes kunst og illustrationer udstiller hun på gallerier og i kunstforeninger. Det er også muligt at bestille hende til større projekter. Hun kommer gerne og afholder workshops og kurser for både børn og voksne. Læs mere om hendes kompetencer under undervisning.

Hendes grafiske arbejde udfører altid på bestilling og hun mestrer en bred palette af opgavetyper – alt fra logo, over magasiner til en fuld grafisk identitet. Se eksempler på hendes arbejde under grafisk design.

Selv om det udefra kan virke som to meget forskellige verdener både at bevæge sig rundt i den ”bløde kunstverden” og det ”stramme grafiske design”, så er det det pudsigt nok ikke for Anette. Hun er drevet at lysten til at skabe noget nyt – ikke af rammen for hvordan det skal ske… bare der er plads til en skæv vinkel!

Anette er gift og har to børn – familien bor på Østerbro hvorfra hun også driver sit virke som kunster og grafiker. Begge børn, elsker som deres mor, at tegne og male…

”Jeg ved ikke hvorfor jeg har noget med frøer, men det har jeg bare. Jeg elsker frøer. Jeg elsker at male dem, jeg elsker at tegne dem og jeg elsker at se på dem. Sådan er det bare”!